Thursday, March 23, 2023

Het risico op cybercriminaliteit neemt toe naarmate het Internet of Things (IoT) zich uitbreidt, en niet alleen pc’s treft, maar ook mobiele telefoons en andere met internet verbonden gadgets. Gegevensinbreuken en identiteitsdiefstal nemen ook toe, volgens Symantec’s Internet Security Threat Report 2018. Malware voor mobiele apparaten, zoals spyware, ransomware en virussen, steeg in 2017 met 54 procent.

Malware-definitie

Malware, wat staat voor ‘kwaadaardige software’, is een verzamelnaam voor een breed scala aan softwaretoepassingen die bedoeld zijn om een ​​computer, server of computernetwerk te beschadigen. Typische voorbeelden zijn trojaanse paarden, spyware en infecties. Malware kan uw apparaat traag maken, bestanden laten crashen of wissen. Malware wordt vaak door criminelen gebruikt om spam te verspreiden, financiële en persoonlijke gegevens te verzamelen en zelfs identiteiten te stelen.

Beschrijf spyware.

Een vorm van malware die spyware wordt genoemd, hecht zich zonder uw medeweten aan het besturingssysteem van een computer en verbergt zich op het besturingssysteem om de functionaliteit van uw computer te wijzigen. Het kan worden gebruikt om uw online activiteiten te volgen, opdringerige advertenties te produceren of uw browser te dwingen bepaalde websites of zoekresultaten weer te geven.

Phishing is wat?

Phishing-aanvallen doen zich voor als een betrouwbare organisatie om u voor de gek te houden door persoonlijke of financiële informatie te verstrekken via e-mail of nepwebsites in een poging uw account te schenden of geld te stelen. Ze kunnen u vragen op een link of bijlage te klikken en persoonlijke gegevens in te voeren nadat ze hebben beweerd dat er een probleem is met uw betalingsgegevens of dat ze activiteit op een van uw accounts hebben gezien.

Nieuws