Saturday, May 27, 2023

Een aantal afwijkingen van het gebruikelijke gedrag van uw apparaat kunnen wijzen op de aanwezigheid van malware. Deze bestaan ​​uit:

Negatieve prestatie

Wijzigingen in de gebruikelijke prestatieniveaus van uw pc, zoals een hoge CPU-belasting, vastlopen, crashes en vertragingen tijdens browsersessies, zijn een van de eerste tekenen dat er iets niet klopt. Een malware-besmetting kan worden aangegeven door een abrupte verandering in verwerkingssnelheid of prestaties. Soortgelijke symptomen, zoals een kortere levensduur van de batterij, verhoogde warmteontwikkeling, traagheid en crashes, kunnen op uw telefoon verschijnen. U moet echter niet alleen het CPU- of resourcegebruik gebruiken als bewijs dat u een infectie heeft. Om prestatieproblemen en mogelijk detectie te voorkomen, zullen sommige malware, met name cryptocurrency-minersoorten, rivaliserende software opstarten en hun gebruik van bronnen beperken.
Browseromleiding en pop-upvensters Uw sessies kunnen worden gekaapt als u te maken krijgt met een plotselinge advertentiebombardement of browseromleiding.

Apparaat- en pc-wijzigingen:

Dit kan ook een teken van infectie zijn als onbekende programma’s uit het niets beginnen te werken, de startpagina of zoekmachine van uw browser verandert, of u wijzigingen aanbrengt in de instellingen die u niet heeft gemaakt.
Verlies van opslagruimte: Als uw harde schijven zonder duidelijke reden vol raken, kan dit erop wijzen dat uw beveiliging is geschonden. Het is waarschijnlijker dat adware en hinderlijke programma’s dit symptoom veroorzaken.

Observaties van vreemde communicatie

Als vrienden, collega’s of relaties informeren naar e-mails of sms’jes die u zogenaamd ongewoon heeft verzonden, kan dit een teken zijn dat uw apparaat is geïnfiltreerd of dat een van uw accounts is overgenomen.

schermvergrendelingen

Het onvermogen om toegang te krijgen tot uw computer voorbij het startscherm, waar een losgeldbrief wordt geladen waarin om betaling wordt gevraagd, is een veelvoorkomende indicator van ransomware. Uw bestanden zijn in deze scenario’s hoogstwaarschijnlijk versleuteld en kunnen niet worden ontsleuteld zonder een ransomware-decryptor.

Antivirusprogramma’s al beschikbaar

Dit is een typisch teken van malwarebesmetting als uw firewalls of bestaande antivirussoftware abrupt zijn uitgeschakeld.

Nieuws